Blåbærplukking på fjellet

Vi i familien er noen ekte friluftsmennesker og sier aldri nei til en tur. I helgen var det duket for årets store blåbæraksjon.

Det er lite som slår helsefordelene med å spise blåbær, og kombinasjonen med fysisk aktivitet gjør at vi plukker litt hvert år.

Det er alltid en lettelse når man kommer seg ut av byen og opp på fjellet. Man får koblet av på en helt annen måte, og glemmer alt stresset som man forholder seg til i hverdagen. Derfor drar vi på familieturer så ofte som vi har mulighet til dette. Barna elsker å være i friluft, og har heldigvis aldri klaget på at det er slitsomt å gå på tur. Når de i tillegg lar seg utstyre med blåbærplukkere så er det ingenting som er bedre.

Vi fikk med oss store mengder blåbær hjem etter årets storsanking. Alle plukket hver for seg, og vi dekket et relativt stort fjellområde. Det ble faktisk litt over 30 liter totalt som vi skal fordele utover vinteren. Dette er ekte mat fra naturen med fantastisk helseverdi. Dessverre har man aldri muligheten til å få med seg nok, og det er utrolig synd at så få benytter seg av fjellheimens gaver. Hvert år ser vi at store mengder blåbær ikke blir plukket lenger. Dette er et trist utslag av å leve i et overflodssamfunn.

Med en så stor fangst så burde det være store sjanser for at vi har nok til hele vinter. Det gjenstår likevel å se siden barna spiser blåbær nesten hele tiden.

 

admin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *